Om oss på hertadesign

En inblick i vår vardag...
 

Bittis Jakobsson heter jag, mer känd som en av medlemmarna  i den gotÌändska gruppen Ainbusk. Jag har tillsammans med min svägerska Nina Jakobsson startat företaget HertaDesign.

Grundtanken till företaget kom för några år sedan när jag kände ett starkt behov att få utlopp för min kreativitet. 


Att jobba nära och tillsammans med öns duktiga hantverkare känns otroligt viktigt för oss. Vi försöker hålla oss så närproducerade som möjligt, och hämtar vår inspiration till våra produkter här. Bland kalksten och lammhagar kan man hitta mycket ...

Med mig på denna resa...

Tillsammans med min svägerska Nina och min dotter Nellie har jag byggt upp varumärket HertaDesign. Nina ansvarar för ekonomin och kommer med lösningar på alla sorters problem. Nellie jobbar med marknadsföringen och har hand om de sociala medierna. Jag, Bittis designar och arbetar fram våra produkter. 

Varför just herta?

Vid det lilla fiskeläget Herta på Gotland har jag som liten skrapat upp många sommarknän och slängt mig i vågorna. När jag om min man köpte en fiskebod där, ville vi att våra barn skulle få uppleva samma sak. Sommarkompisen runt hörnet, glass-promenader på stranden och den där friheten som Herta  bjuder på. Lilla, lilla Herta blir plötsligt hela världen i små ögon. Nu är barnen äldre, men trots det så älskar vi alla fortfarande vårt Herta. 

Samarbetspartners

Glasstudion Big Pink, Norrlanda

Unika och handgjorda glasprodukter i vacker miljö. Jennie Olofsson, konstnärlig ledare och ägare. 
www.glasstudionbigpink.se

Gotlands Svets & Smide AB, Havdhem

Tillverkning, underhåll och service genom både traditionella smidesarbeten och med modern teknik. Drivs av Peder Havdelin och Moa Ekholm.

Lammboden, Stånga

Gotlandstillverkade lamm- och ullprodukter. I gårdsbutiken finns även lammkött och korvar från gårdens lamm. 

Nymans Plåt AB, Stånga

Allt inom plåtslageri och ventilation. Lagerförsäljning av byggnadsmaterial, plåt och plåtdetaljer. Förenar tradition med modern teknik. 

Tyg & Garn, Hemse

Heminredning- och handarbetsbutik som ger inspiration och idéer för inredningar.  Mode- och inredningstyger och även presentartiklar.